Badminton Vereniging Almere

International Youth Games 2024 Rendsburg

Van maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli vonden de International Youth Games dit jaar plaats in Rendsburg. Na de editie van vorig jaar, die georganiseerd was door en in Lancaster, was het nu de beurt aan Rendsburg.

Het doel van de International Youth Games is elkaar ontmoeten en nieuwe vrienden maken met mensen uit andere landen en dat via sport. Dit jaar sliepen we, ten opzichte van de gastgezinnen van vorig jaar, in scholen. Een week vol plezier en badminton stond voor de boeg!

Maandag

Maandag zijn we na een lange busreis van bijna 9 uur aangekomen in Rendsburg. We hebben onze slaapplekken in de school klaargemaakt en we zijn wat gaan eten. Na het eten hebben we de andere badmintonners van Duitsland en Denemarken ontmoet. We hebben met ze alle een leuk potje voetbal gespeeld. Hierna was iedereen best wel moe van de reisdag en zijn we lekker gaan slapen.

Dinsdag

Dinsdagochtend zijn we begonnen met wat yoga dat geleid werd door de Deense coach. Vervolgens zijn we gaan ontbijten en hebben ons klaargemaakt voor de eerste echte dag. Deze dag stond in het teken van elkaar beter leren kennen en leuke activiteiten uitvoeren. Voor de eerste activiteit werden de kinderen van verschillende landen in groepjes aan een leider gekoppeld. Er was een leuke speurtocht door de stad uitgezet, waarbij de kinderen samen verschillende opdrachten moesten uitvoeren. Op deze manier zagen de kinderen deze week niet alleen de sporthal, maar hebben ze ook de stad Rendsburg gezien. Na de speurtocht hadden we een korte pauze om onze lunch te eten. Vervolgens stond er een ‘funtoernooi’ op het programma. De kinderen moesten een kaart pakken en vervolgens op de baan van de kaart een wedstrijd spelen van ongeveer 10 minuten. Er zijn veel leuke wedstrijdjes gespeeld en er ontstond steeds meer een klik tussen de kinderen uit de verschillende landen. Na de wedstrijden hebben we ons opgefrist en klaargemaakt voor de openingsceremonie. Tijdens de openingsceremonie hebben de kinderen met trots de Nederlandse vlag door de stad gedragen om vervolgens op het podium op het plein te dansen op het liedje ‘Links Rechts’. Toen de Youth games officieel geopend was, zijn we teruggegaan naar de plek waar we slapen en hebben de kinderen met elkaar nog wat spelletjes gespeeld en gekletst.

Woensdag

Woensdag was de eerste dag van het toernooi. Deze dag stond in het teken van de singels. De kinderen hebben leuke wedstrijden gespeeld en er zijn ook meerdere prijzen gewonnen. In categorie A is er goud gewonnen door Tristan en Sara. Quinn pakte een bronzen medaille. In categorie B is er goud gewonnen door Yatharth en Harshini. Henri en Femke wonnen een bronzen medaille. Hierna hebben de kinderen hun leukste kleren aangetrokken en zijn we gaan eten bij een Steakhouse. Na het eten hebben wij de kinderen afgezet bij de disco en hebben zij er met elkaar een gezellige avond van gemaakt.

Donderdag

Donderdag was het dubbelspel aan de beurt. Ook hier zijn er leuke partijen gespeeld en hebben de kinderen goed hun best gedaan. Ook bij dit onderdeel nemen we meerdere medailles mee naar huis. In categorie A heeft Tristan samen met Quinn goud gewonnen en Sara en Caitlin nemen een zilveren medaille mee naar huis. In categorie B hebben Femke en Harshini ook goud gewonnen. Henri en Thijs wonnen een zilveren medaille. Na deze toernooidag hebben we met alle landen lekker gegeten van de BBQ die werd georganiseerd. In de avond was er vrije tijd om gezellig spelletjes met elkaar te spelen.

Vrijdag

Vrijdag was de laatste dag van het toernooi. Op deze dag werden de mixdubbels gespeeld. Bij een aantal was de spierpijn van de afgelopen dagen aardig te voelen, desalniettemin hebben ze hartstikke hard hun best gedaan. In categorie A hebben Quinn en Sara zilver gewonnen en Tristan met Caitlin brons. In categorie B hebben Thijs en Femke brons gewonnen en Henri en Harshini nemen goud mee naar huis. Na de laatste toernooidag hebben we ons klaargemaakt voor de sluitingsceremonie. Hier hebben we mogen kijken naar geweldige optredens uitgevoerd door de atleten van cultuur. Vervolgens hebben we samen gegeten bij de Italiaan en zijn we teruggegaan naar onze slaapplek. Hier hebben de kinderen er een gezellige avond van gemaakt en zijn er veel shirtjes uitgewisseld. Het was een zeer geslaagde week en wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

Youth Games Aalborg 2025

Volgend jaar is het de beurt aan Aalborg om de international youth games te organiseren. Deze zullen plaatsvinden van 5 t/m 10 augustus 2025 voor kinderen geboren in 2009,2010,2011 en 2012. Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar joostvgelder@hotmail.nl.

Belangrijk: teken de petitie

De Youth Games zijn in gevaar. De gemeente Almere heeft besloten de financiering van de Youth Games stop te zetten, omdat ze kennelijk niet het besef van sport en sociale contacten begrijpen.
Daarom willen we jullie allemaal vragen de petitie te te tekenen:

petities.nl

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Beatrijs op 02-08-2024 om 18:13 uur

    Leuk verslag en mooie foto’s. Helaas geen foto’s van het badmintonnen zelf of de prijsuitreikingen. Ik heb de petitie getekend

  2. Janny ten Brinke op 02-08-2024 om 18:23 uur

    Heel leuk om deze verslagen te lezen.
    Een hele ervaring zo te lezen.
    Hoop met jullie dat het volgend jaar ook weer georganiseerd word.Ik heb de petitie getekend.Veel succes allemaal.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games 2024 Rendsburg ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)