Badminton Vereniging Almere

Eerste overwinning FIT Almere van het seizoen is een feit

F.I.T. Almere heeft zaterdagavond bij de aftrap van de competitie in de uitwedstrijd tegen VELO een 6-2 overwinning behaald, een overwinning die wellicht iets lager uitviel dan op voorhand ingeschat omdat VELO dit jaar met een minder sterk team aan de start komt en vermoedelijk zal moeten vechten tegen degradatie. Tegenvaller was dat dubbelspeelster Kirsten de Wit met een kleine blessure uit België terug was teruggekomen en Cheryl Seinen ook de afgelopen dagen ziek was geweest, waardoor een beroep werd gedaan op invalster Rosalie Teuben, die in de middag al met Almere 2 tegen VELO 2 had gespeeld.

Alex Vlaar en Dyon van Wijlick

F.I.T. Almere startte moeizaam in de herendubbel van Alex Vlaar en Dyon van Wijlick tegen Mees Janssen en Rens Lagrouw. Mees en Rens namen brutaal een kleine voorsprong en bleven steeds op kleine voorsprong spelen. Pas bij 19-19 kwamen Alex en Dyon langszij. In de verlenging kregen beide teams hun kansen en waren het uiteindelijk Alex en Dyon die met 24-22 aan het langste eind trokken. Daarna leek het verzet gebroken en liepen Lex en Dyon in de tweede game uit naar een ruime overwinning van 21-9.

Diede Odijk en Rosalie Teuben

Het damesdubbel van Diede Odijk en Rosalie Teuben kende een lastige wedstrijd tegen Milou Lugters en Amy Tan en hadden moeite om tot scoren te komen. Na een stroeve start (0-5) bleef het verschil lang rond de 4 a 5 punten. Na 11-15 liep Velo uit naar 13-21. De tweede game ging nog even gelijk op, maar bij de 11 werd al tegen 3 punten achterstand aangekeken. Diede en Rosalie vochten terug naar 13-13 maar daarna liep Velo snel uit naar een 15-21 overwinning en was de stand in de wedstrijd 1-1.

Dennis Koppen

Dennis Koppen was op voorhand in de eerste heren single de favoriet tegen Mees Janssen en ondanks dat Mees moedig en gedurfd speelde was de veel meer ervaren Dennis goed bij de les en kwam daardoor ook nooit in echte problemen. Met 21-12 en 21-16 pakte Dennis een solide overwinning.

Noah Haase

Op de andere baan was het verschil tussen tweede heer Noah Haase en Dennis Eversdijk eigenlijk veel groter. De rustig rondspelende Noah kreeg alle ruimte zijn slagenarsenaal aan het publiek te tonen en zette eenvoudig met 21-14 en 21-9 de 3-1 op het scorebord.

Alida Chen

De spannendste partij van de dag kwam net als vorig seizoen op naam van Alida Chen tegen Amy Tan. Ook nu weer een spannende wedstijd die in 3 games moest worden beslecht. In de eerste game lag het initiatief volledig bij Amy en moest Alida deze game ruim met 14-21 afgeven. De tweede game startte gelijk op tot 7-7. Vanaf dat moment werd Alida de bovenliggende persoon in de partij en won met 21-17. De derde game kende een bijzonder verloop. Amy pakte snel de voorsprong en liep uit naar een 7-14 voorsprong. Alida vocht zich terug tot 16-17 maar moest toch toezien dat de stand 16-20 werd. Wederom vocht Alida terug en bij 20-20 was ze voor de eerste keer langszij. Ondanks dat Alida in de verlenging 1 keer een matchpoint kreeg was het Amy die haar
6e matchpoint uiteindelijk benutte en de overwinning voor Velo pakte.

Diede Odijk

Diede Odijk speelde de tweede dames single tegen Veda Diemel. In de eerste game draaide Diede een 3-5 achterstand snel om naar een 8-5 voorsprong en breidde dit uit naar uiteindelijk 21-11.
De tweede game startte gelijkwaardiger en ging tot 11-11 volledige gelijk op. Met 5 punten op rij sloeg Diede het gat en pakte met 21-14 toch een ruime overwinning.

Alida Chen en Alex Vlaar

De eerste mix van Alex Vlaar en Alida Chen tegen Rens Lagrouw en Milou Lugters werd een zeer solide 21-14 en 21-14 overwinning voor Alex en Alida. De eerste game ging nog even tot 8-8 gelijk op, maar daarna werd snel een voorsprong gepakt. In de tweede game werd al snel een 9-3 voorsprong gepakt en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Rosalie Teuben en Dyon van Wijlick

De tweede mix van Dyon van Wijlick en Rosalie Teuben tegen Dennis Eversdijk en Eline Eversdijk verliep veel moeizamer. Na 8-8 werd het 8-11 en moest de onrustig spelende Dyon een gele kaart in ontvangst nemen omdat z’n racket ongecontroleerd ergens terecht kwam waar hij niet hoorde. Na 12-16 vochten Dyon en Rosalie terug naar 16-16. Daarna ging het gelijk op met steeds 1 punt verschil en waren het Dyon en Rosalie die met 24-22 aan het langste eind trokken. Ook de tweede game ging lang gelijk op, waarbij het gat tussen beide partijen nooit meer dan 2 punten werd, maar wel steeds in het voordeel van Dyon en Rosalie. Dennis en Eline kwamen niet dichterbij dan 18-17 in het voordeel van F.I.T. Almere, waarna Dyon en Rosalie met 21-18 de 6-2 op het scorebord lieten noteren.

De eerste overwinning van het seizoen is een feit en F.I.T. Almere pakt daarmee de gedeelde eerste positie op de ranglijst na 1 ronde. Volgende week is er wederom een uitwedstrijd wanneer F.I.T. Almere mag afreizen naar het Gelderse Wijchen voor een wedstrijd tegen Smashing.

De uitslagen in de eredivisie van dit weekend vind je op toernooi.nl.
Alle foto's zie je ook dit seizoen weer op bandmintonenzo.net

F.I.T.

Reageer op dit bericht (“Eerste overwinning FIT Almere van het seizoen is een feit ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)