Badminton Vereniging Almere

Solide overwinning F.I.T. Almere op 2dA Smashing

F.I.T. Almere heeft zaterdagavond een 7-1 overwinning gepakt in de uitwedstrijd tegen 2dA Smashing. Er werd gestart zonder Dyon van Wijlick en Diede Odijk, die dit weekend in Duitsland speelden, en zonder de nog geblesseerde Kirsten de Wit. Dyon werd opgevangen door de overige heren, de dames werden vervangen door Rosalie Teuben en Ilse Stoffelen, waarbij laatstgenoemde haar officiële debuut maakte in de opstelling van F.I.T. Almere. Coach Dave Khodabux was na afloop een tevreden man en sprak van een solide overwinning met een verdienstelijk debuut van Ilse.

Noah Haase en Alex Vlaar

In het herendubbel mochten Alex Vlaar en Noah Haase aantreden tegen de ervaren Belg Freek Golinski en Timo Poos. Alex en Noah pakte al snel een kleine voorsprong en na de 11-9 werd deze vrij vlot uitgebouwd naar 21-14. Na een 0-5 in de tweede game, met daarin een opmerkelijk moment van de scheidsrechter die een enorme windverplaatsing van Alex als ‘net aanraken’ bestempelde, stelde Alex en Noah na 7-11 weer orde op zaken en wonnen de game met 21-18.

Cheryl Seinen en Alida Chen

Het damesdubbel van Cheryl Seinen en Alida Chen moest even op gang komen in de wedstrijd tegen Maureen Zewald en Lieke Maes. De 5-8 werd bijgehaald en na 12-12 liepen Cheryl en Alida snel uit naar 16-12 om met 21-16 te winnen. De tweede game startte met een kleine achterstand (1-4) maar dit werd snel omgezet in een grote voorsprong. Na 18-10 mochten de Wijchense dames nog iets terugkomen tot 19-15 maar daarna werd de wedstrijd snel beslist (21-15).

Rune van Dalm en Dennis Koppen

Dennis Koppen mocht in de eerste heren single tegen Rune van Dalm die Dennis vorig seizoen een keer de baas was geweest. De eerste game verliep moeizaam en ondanks een 18-20 wist Dennis de eerste game nipt met 23-21 te winnen. Aan het eind van de eerste game werd een tactische aanpassing in het spel al zichtbaar. Dennis zette dat in de tweede game door en liep gelijk uit naar 8-1. Dennis dicteerde de tweede game volledig en pakte met ruime cijfers (21-5) de tweede game.

Alida Chen

Alida Chen mocht op de andere baan, nadat de baan 15-20 minuten leeg had gelegen i.v.m. de nieuwe regels dat de 2e single niet voor de eerste mag worden gespeeld, aantreden tegen Maureen Zewald. De eerste game begon Alida stroef tegen de sterk spelende Maureen. Ondanks dat ze nog sterk terugkwam was het gat te groot en verloor ze met 17-21. Alida startte de 2e game veel sterker en snel werd een grote voorsprong opgebouwd en met 21-7 gewonnen. De derde game pakte Alida een klein gaatje, waardoor Maureen constant achter de feiten aanliep en Alida beetje bij beetje kon uitlopen naar 5 punten voorsprong, die tot het eind werd behouden. (21-16)

Noah Haase

Noah Haase kreeg de onbekende speler Chris Robin Talts tegenover zich. Deze in Nijmegen studerende Est is een leeftijdsgenoot van Noah en speelde in het verleden ook regelmatig in het internationale (jeugd)circuit en traint tegenwoordig met 2dA Smashing mee.
Of hij onder de indruk was of dat Noah gewoon weergaloos speelde, feit is dat Noah geen kind had aan Chris Robin. De bijna foutloos spelende Noah wist zijn eigen scoringskansen goed te verzilveren en kon rustig toezien hoe zijn tegenstander de een na de andere bal aan de verkeerde kant van de lijn sloeg, waarbij vooral de achterlijn een lastige horde bleek. Met 21-4 en 21-6 was deze partij snel bekeken.

Ilse Stoffelen

Ilse Stoffelen mocht haar debuut maken tegen Leonie Rovers die inmiddels al een jaar of drie meedraait in het team van 2dA Smashing. Dit werd meteen ook de spannendste partij van de avond. Ondanks de zichtbare zenuwen wist ze snel goed in de partij te komen en ontspon zicht een gevecht tussen 2 dames die elkaar geen duimbreed toegaven. In de eerste game was gedurende de gehele game geen groter verschil dan 2 punten en zelfs al had een van de speelsters een voorsprong was het snel weer gelijk. Ondanks 2 game points voor Ilse wist Leonie haar tweede game point uiteindelijk te verzilveren (22-24). Ook de tweede game ging weer lang gelijk op met het verschil dat Ilse steeds tegen 1-3 punten achterstand aankeek en het net niet lukte om weer gelijk te komen. Ilse bleef wel goed knokken maar moest toch met 18-21 de winst aan Leonie laten.

Cheryl Seinen en Dennis Koppen

Met een 5-1 voorsprong werd gestart aan de gemengd dubbels. In het eerste gemengd dubbel traden Dennis Koppen en Cheryl Seinen aan tegen Freek Golinski en Lieke Maes. De eerste game ging lang gelijk op waarbij Dennis en Cheryl verzuimden definitief afstand te nemen. Een verlenging zorgde voor de winst in de eerste game (24-22). Ook in de tweede game vergaten Dennis en Cheryl het krachtsverschil in een voorsprong om te zetten. Tot 15-15 ging het lang gelijk op, daarna maakten Dennis en Cheryl er met 21-16 snel een einde aan.

Rosalie Teuben en Alex Vlaar

Alle uitslagen en de stand bekijk je op toernooi.nl.
Alle foto's vind je op de website badmintonenzo.

In de tweede gemengd dubbel vonden Alex Vlaar en Rosalie Teuben het gemengd dubbel Timo Poos en Leonie Rovers tegenover zich. Alex en Rosalie lieten al snel zien dat er weinig te behalen viel tegen ze. Al vlot werd een grote voorsprong opgebouwd en werd de game met 21-12 binnengehaald. De tweede game deed het Wijchense dubbel even mee, maar bij 11-7 was het gat al daar en speelden Alex en Rosalie ook deze game naar solide overwinning (21-15).

Met deze 7-1 staat F.I.T. Almere na 2 rondes samen met DKC gedeeld tweede plaats van de ranglijst, 1 punt achter Duinwijck. Volgende week zondag wacht de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen wanneer het Haagse Drop Shot( vierde op de ranglijst) op bezoek komt. De start is om 14:00 en uiteraard hopen wij dat jullie het vlaggenschip van F.I.T. Almere komen aanmoedigen.

F.I.T.

Reageer op dit bericht (“Solide overwinning F.I.T. Almere op 2dA Smashing ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)