Badminton Vereniging Almere

Strijdvaardig F.I.T Almere wint van Drop Shot

F.I.T. Almere heeft in de eredivisie badminton een prima 5-3 overwinning behaald tegen het Haagse Drop Shot. De basis werd gelijk in de twee dubbels gelegd, die beiden door de Almeerders werden gewonnen. De singles en de mix dubbels werden vervolgens eerlijk verdeeld. Coach Dave Khodabux was blij met de overwinning en gaf aan een paar goeie partijen te hebben gezien.

Dyon van Wijlick en Alex Vlaar

In het herendubbel traden Alex Vlaar en Dyon van Wijlick aan tegen Adam Pringle met Timo Stoffelen aan zijn zijde. Alex en Dyon startten stroef en werden enigszins verrast door de tactiek van het Haagse koppel die iets anders speelden dan verwacht en keken snel tegen een achterstand aan en moesten de game met 14-21 aan Dropshot laten. De tweede game werd hier beter op geanticipeerd en werd een vlotte overwinning gepakt (21-12). De derde game ging lang gelijk op en pas na 10-10 waren het Alex en Dyon die een gaatje sloegen van 3 punten. Maar Adam en Timo wisten toch weer terug te komen tot 15-15. Wederom pakten Alex en Dyon 3 punten voorsprong en weer kwam Drop Shot terug tot 18-18. Na 20-18 wisten Alex en Dyon het tweede matchpoint te benutten.

Kirsten de Wit en Diede Odijk

Het damesdubbel op de andere baan kende gelijk een goede start voor Kirsten de Wit en Diede Odijk tegen Kelly van Buiten en Iris van Leijsen, 4 dames die elkaar heel goed kennen. In de eerste game bouwden Kirsten en Diede gelijk een voorsprong op en hadden duidelijk het initiatief in de wedstrijd. Ze liepen snel uit naar 21-14 gamewinst in de eerste game. De tweede game ging tot 10-10 gelijk op, maar een tussensprint van Kirsten en Diede naar 15-10 sloeg het gat. De Almeerse dames lieten de Haagse dames niet meer langszij komen en wonnen met 21-18 het tweede punt voor F.I.T. Almere.

Dennis Koppen en Nick Fransman

Eerste heer Dennis Koppen mocht het ook dit jaar weer proberen tegen ‘good old’ Nick Fransman. Een goede start bracht Dennis op een mooie 12-8 voorsprong maar vanaf dat moment begon de motor te haperen. Nick draaide, mede dankzij foutjes van Dennis, de stand om naar 12-17. Dennis, die zich zichtbaar steeds meer aan zichzelf begon te irriteren verloor het geloof en kwam niet meer in de wedstrijd. Na 13-21 ging ook de tweede game met ruime cijfers verloren (10-21).

Alida Chen

Eerste dame Alida Chen mocht de degens kruisen met Natalia Perminova. Natalia kende een overtuigende start en ‘diesel’ Alida moest alle zeilen bijzetten om aan te haken. Na 5-11 bleef het gat gelijk en moest Alida ook in de derde wedstrijd van het seizoen de eerste game afgeven (16-21).
Net als de vorige twee wedstrijden spoot Alida in de tweede game als een speer uit de startblokken en pakte een 11-4 voorsprong. Na 17-9 kwam Natalia nog enigszins terug, maar wist Alida de game uiteindelijk met 21-16 te winnen. In de spannende derde game was het wel Alida die de gehele game op 2 a 3 punten voorsprong speelde. Op 17-15 had Alida de scheidrechter ogenschijnlijk mee, gevolgd door een gelukkige netbal, waarmee het verzet van Natalia was gebroken en Alida een mooie winst voor F.I.T Almere pakte (21-15).

Noah Haase

Tweede heer Noah Haase mocht vervolgens aantreden tegen Lars Kros. Noah zorgde gelijk dat hij aan de goede kant van de score bleef en bouwde gestaag een grote voorsprong op. De eerste game werd met 21-14 gewonnen. De tweede game sputterde Lars nog even tegen aan het begin van de game. Na 5-7 ging Noah weer wat versnellen en draaide de stand om naar 9-8 en liep daarna heel vlotjes uit naar een 21-11 overwinning.

Diede Odijk

Tweede dame Diede Odijk mocht zoals wel vaker in het verleden aantreden tegen leeftijdsgenoot Novi Wieland. Na 7-7 was het Novi die een gat sloeg van 3 punten, een gat dat Diede niet meer ongedaan kon maken en na 17-19 was het Novi die de game met 17-21 besliste. De tweede game ging lang gelijk op en de dames gaven elkaar niet veel toe. Bij een 13-12 voorsprong voor Diede wist Novi haar slag te slaan en liep met 6 punten op rij uit naar 13-18. Diede vocht nog goed terug naar 19-19 maar moest toch met 19-21 de game en wedstrijd uiteindelijk afgeven aan Novi.

Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick

Met een 4-2 voorsprong werd aan de mix dubbels begonnen. Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit speelden de eerste mix tegen Timo Stoffelen en Iris van Leijsen van Drop Shot. Na een gelijk opgaande start (7-7) liepen Dyon en Kirsten 3 punten uit en bleven steeds 3 of 4 punten voorsprong houden om uiteindelijk met 21-16 te winnen waarbij zelfs een ouderwetse hurkende ‘stooping defense ‘ viel te bewonderen. Aan het begin van de tweede game pakten Dyon en Kirsten gelijk een mooie voorsprong van 6-0 en hadden met 14-8 nog steeds een behoorlijk marge. Twee ogenschijnlijke makkelijke afmaakballen van Dyon en Kirsten die werden gemist leidde ertoe dat Timo en Iris uiteindelijk 4 punten inliepen. Met wisselend 1 of 2 punten voorsprong maakten Dyon en Kirsten vervolgens het karwei met 21-19 toch in 2 games af.

Alida Chen en Alex Vlaar

Alex en Alida mochten het in de laatste partij van de dag opnemen tegen Adam Pringle en Kelly van Buiten. In eerste instantie leek dit een eenvoudige overwinning te worden voor de gasten uit Den Haag, die al snel een voorsprong pakten en de eerste game met 15-21 wonnen. Ook in de tweede game waren het Adam en Kelly die de voorsprong pakten (6-10), maar bij 14-14 sloten Alex en Alida weer aan en gingen er gelijk overheen om met 21-17 te winnen. Het meelevende publiek zag een mooi gelijk opgaande derde game, die tot 11-11 gelijk op ging. Een tussensprint van Adam en Kelly leidde naar 12-16 en zag je het geloof bij Alex en Alida enigszins verdwijnen. Met 16-21 ging de laatste wedstrijd naar Dropshot.

Al met al een mooie 5-3 overwinning, waarmee F.I.T. Almere de 2e plaats op de ranglijst inneemt na 3 speelrondes. Volgende week zaterdagavond wacht de zware uitwedstrijd bij Duinwijck, de huidige koploper, die op papier ook de sterkste selectie heeft. Dus we zullen alle zeilen moeten bijzetten voor een goed resultaat.

Alle uitslagen en de stand bekijken doe je op toernooi.nl en de foto's van de wedstrijd op badmintonenzo.net.

F.I.T.

Reageer op dit bericht (“Strijdvaardig F.I.T Almere wint van Drop Shot ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)