Badminton Vereniging Almere

5-3 verlies F.I.T. Almere tegen Duinwijck

F.I.T. Almere is zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Duinwijck tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Tegen het op papier sterke Duinwijck lagen op voorhand voornamelijk kansen in de singles. Door een makkelijke overwinning van Noah Haase en zwaarder bevochten overwinningen van Dennis Koppen en Diede Odijk lagen er uiteindelijk ook nog winstkansen in het gemengd dubbel waar Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit hun goede spel vergaten om te zetten in een overwinning en het gelijkspel niet konden binnenhalen. Ondanks het verlies blijft F.I.T. Almere gedeeld tweede staan op de ranglijst.

Dyon van Wijlick en Alex Vlaar

In de herendubbel tussen Alex Vlaar en Dyon van Wijlick tegen Ties van der Lecq en Brian Wassink, waren de Almeerse heren niet bij machte het Duinwijck echt moeilijk te maken. Ondanks mooie punten van Alex en Dyon is de vorm van Ties en Brian dusdanig dat ze dit jaar het te kloppen dubbel zijn. Met 15-21 en 11-21 was de Duinwijck de winnaar.

Kirsten de Wit en Diede Odijk

Voor het dames dubbel gold eigenlijk hetzelfde als voor het herendubbel en waren Kirsten de Wit en Diede Odijk niet opgewassen waren tegen Debora Jille en Alyssa Tirtosentono. Na de eerste game met 13-21 te hebben verloren gingen Kirsten en Diede in de tweede game tot 8-8 nog even goed mee, maar moesten ook deze game met 14-21 afgeven tegen de op papier sterkste dames dubbel uit de competitie.

Dennis Koppen

Dennis Koppen en tegenstander Finn Achthoven, in de eerste heren single, werd een boeiend gevecht tussen 2 mannen die allebei iets recht te zetten nadat ze de week ervoor allebei een zware nederlaag hadden geleden. Finn kwam duidelijk het beste uit de startblokken, pakte een kleine voorsprong en bouwde dit uit naar 14-21. Dennis startte de tweede game veel beter en had aanzienlijk meer rust in zijn spel in de tweede game, terwijl Finn meer fouten ging maken (21-11). In de derde game was initiatief in eerste instantie weer bij Finn die steeds 2 punten voorsprong verdedigde tot 10-12. Een tussensprint van Dennis met 6 punten op rij naar 16-12 leek de beslissing te brengen, maar Finn kwam weer terug tot 17-17. In de laatste zenuwslopende punten was het Dennis die met 21-19 het eerste punt voor F.I.T Almere pakte.

Alida Chen

Eerste dame Alida Chen moest aantreden tegen Nederlands kampioene Chloë Mayer.
Ondanks een 8-13 achterstand wist Alida bij 18 weer goed langszij te komen. Toch wist Chloë deze game met 19-21 te winnen. De tweede game liet een gelijk opgaande strijd zien tot 14-14 met twee speelsters die de rally aangingen. De 14-17 wist Alida niet meer goed te maken en moest met 17-21 de game en wedstrijd aan Duinwijck laten.

Noah Haase

Noah Haase mocht het daarna opnemen tegen ‘veteraan’ Ralph Starren. Ralph maakte nog de 0-1, maar daarna werd het vlot 9-1. Ralph probeerde nog wel van alles maar Noah was duidelijk een maatje te groot die rustig rondspelend Ralph van de ene naar de andere hoek stuurde. Uiteindelijk pakte Noah met 21-9 en 21-8 een vrij eenvoudige overwinning.

Diede Odijk

Diede Odijk moest spelen tegen Florine Wille waar ze vorig jaar nog eenvoudig van had gewonnen. In een gelijk opgaande game werd deze aan het einde door Florine in haar voordeel beslist. De tweede game leek Diede iets minder mee te gaan met het spel van Florine en het slimmer uit te spelen en won met 21-12. Diede zette dat goed door in derde game maar bij 10-6 haperde de machine even en werd er met 10-11 van kant gewisseld. Gelukkig zette Diede dat gelijk weer recht (14-11) en speelde de wedstrijd goed uit naar 21-15 winst en 3-3 tussenstand in de wedstrijd.

Alex Vlaar en Alida Chen

In de mix dubbel mochten Alex Vlaar en Alida Chen het opnemen tegen Ties van der Lecq en Debora Jille. Alex en Alida speelden zeer verdienstelijk tegen deze sterke mix dubbel van Duinwijck, maar moesten toezien dat Ties en Debora in de eerste game vanaf 8-8 wegliepen naar 13-21. Ook in de tweede game bleven de goed spelende Alex en Alida tot 14-14 lang bij. Het gaatje dat daarna door Duinwijck werd geslagen wisten ze niet meer te achterhalen (18-21).

Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit mochten proberen de 4-4 uit het vuur te slepen tegen Brian Wassink en Alyssa Tirtosentono en hadden daar zeker kansen op. De eerste game ging punt voor punt gelijk op tot 11-11, daarna pakten Dyon en Kirsten een kleine voorsprong en pakte met 21-19 de eerste game. Ook de tweede game startte voortvarend met een 5-1 voorsprong, maar bij de 11 was het weer gelijk. Brian en Alyssa pakten daarna een kleine voorsprong en behielden die tot het eind (18-21). Ook de derde game lag het initiatief, zoals eigenlijk de hele wedstrijd, bij Dyon en Kirsten. Helaas wisten ze een 13-10 voorsprong niet te verzilveren en moesten toezien hoe Brian en Alyssa er toch met de buit vandoor gingen (21-15).

FIT Almere

Ondanks het 3-5 verlies was het jammer dat er geen gelijkspel uit kon worden gesleept want dat zat er zeker in. Volgende week wacht weer een zware wedstrijd wanneer DKC in Almere op bezoek komt en er een rechtstreeks gevecht zal plaatsvinden om de tweede plaats die nu door beide teams wordt gedeeld achter het ogenschijnlijk ongenaakbare Duinwijck.

Voor alle uitslagen en de stand ga je naar toernooi.nl.
De foto's van deze wedstrijd zijn te vinden op badmintonenzo.net.

F.I.T.

Reageer op dit bericht (“5-3 verlies F.I.T. Almere tegen Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)