Badminton Vereniging Almere

FIT Almere verslaat titelhouder Dunlop DKC

FIT Almere heeft in een prima wedstrijd een 5-3 zege geboekt op regerend Nederlands kampioen Dunlop DKC. Na de dubbels en de dames enkel partijen was de voorsprong al 4-0. Daarna werd alleen nog een mix gewonnen. FIT Almere blijft door het resultaat op de tweede plaats in de eredivisie en Dunlop DKC zakt naar de vierde plaats.

F.I.T. Almere nam het op tegen Dunlop-DKC in een spannende competitiewedstrijd die eindigde in een diverse verdeling van overwinningen. Beide teams lieten sterke momenten zien, met enkele spannende drie-setters en dominante tweeset-overwinningen.

Alex Vlaar en Dyon van Wijlick

Dyon van Wijlick en Alex Vlaar van F.I.T. Almere begonnen sterk in het mannendubbel tegen Mark Caljouw en Andy Buijk. Met twee sets van 21-18 wisten Van Wijlick en Vlaar de overwinning te pakken. De constante druk van Almere bleek te veel voor DKC, waardoor deze partij in het voordeel van Almere werd beslist.

Diede Odijk en Cheryl Seinen

In het vrouwendubbel domineerden Cheryl Seinen en Diede Odijk voor Almere met een sterke 21-7, 21-17 overwinning tegen Charissa Kuiper en Chloe Tsai. Seinen en Odijk gaven hun tegenstanders weinig ruimte om in hun spel te komen, vooral in de eerste set.

Alida Chen

Alida Chen van Almere en Jaymie Laurens van DKC vochten een ware thriller uit. Laurens won de eerste set met 19-21, maar Chen herpakte zich uitstekend en draaide de wedstrijd volledig om met 21-12 en 21-13. Deze overwinning gaf Almere weer een belangrijke boost.

Diede Odijk

Diede Odijk zette haar indrukwekkende vorm door in het tweede vrouwenenkel. Met een overtuigende 21-11 en 21-10 overwinning op Chloe Tsai bewees Odijk haar dominantie in deze wedstrijd.

Dennis Koppen

Mark Caljouw van DKC liet zijn ervaring zien in de eerste mannenenkel tegen Dennis Koppen. Met twee identieke sets van 13-21 zorgde Caljouw voor een soepele overwinning en bracht DKC terug in de wedstrijd.

Noah Haase

Joran Kweekel van DKC was ongenaakbaar tegen Noah Haase van Almere. Kweekel domineerde beide sets, 8-21 en 10-21, en gaf Haase helaas geen kans om in de wedstrijd te komen.

Cheryl Seinen en Dyon van Wijlick

In het eerste gemengd dubbel namen Dyon van Wijlick en Cheryl Seinen van Almere het op tegen Joran Kweekel en Jaymie Laurens van DKC. De DKC-combinatie begon sterk en nam snel de leiding met een overtuigende 8-21 overwinning in de eerste set. In de tweede set herpakten Van Wijlick en Seinen zich en wisten ze de druk op te voeren, maar Kweekel en Laurens hielden hun zenuwen in bedwang en sloten de set af met 18-21. Ondanks het sterke verzet van Almere, ging deze partij uiteindelijk naar DKC.

Alex Vlaar en Alida Chen

In het tweede gemengd dubbel kwamen Alex Vlaar en Alida Chen van Almere sterk voor de dag tegen Gijs Duijs en Charissa Kuiper van DKC. Vlaar en Chen speelden tactisch en combineerden goed, wat resulteerde in een overtuigende eerste set met 21-12. In de tweede set probeerden Duijs en Kuiper terug te komen, maar Vlaar en Chen bleven geconcentreerd en wonnen ook de tweede set met 21-13. Dit gaf Almere een belangrijke overwinning in het gemengd dubbel.

F.I.T. Almere en Dunlop-DKC leverden een boeiende strijd af met sterke prestaties van beide kanten. Almere toonde vooral kracht in het vrouwendubbel en de vrouwenenkel, terwijl DKC excelleerde in de mannenenkelpartijen. Uiteindelijk zorgde het tactisch sterke spel van Almere voor een licht overwicht van 5-3

Alle uitslagen en de stand zie je op toernooi.nl.
Alle foto's van de wedstrijd kan je weer bekijken op badmintonenzo.net.